Friday, January 10, 2014

Permenn

BIOLOGI BLÅ ORD 07/08 Her er så de samlede blå ord fra biologiundervisningen i 1g, 2007 2008. Rækkefølgen på emnerne her er lidt underlig, men kan ses tydeligere på indholdsfortegnelsen lige efter dette stykke tekst. Kost og sundhed Motion Sex en nyttig opfindelse Når vi vælger at få børn Celledeling: Mitose og Meiose fejl i meiosen - menstruationscyklus Genetisk arv Mikroorganismer og bioteknologi Eukaryote Celler: Eukaryote celler er celler der har en kerne der indeholder en kerne med arvemateriale i. Dyreceller, Planteceller og Svampeceller er alle eukaryote celler. Kerne og Kernemembran: Kernen er cellens centrum, det er heri kromosomerne befinder sig. retreat er omkranset af en kernemembran som afgrænser kernen fra resten af cellen. Kromosomer: I kernen ligger kromosomerne. Kromosomerne er lange tråde af arvemateriale der udelukkende kan ses når cellen deler sig. Cytoplasma: U denfor cellekern en befinder cytoplasmaet sig. Cytoplasma er en tyktflydende væske som cellens bestanddele ligger i. Den er omkranset af cellemembranen. Cellemembranen: Cellemembranen der ligger rundt om cellen har til opgave at lade det der skal ind i cellen komme ind, og holde resten ude.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Den lader det komme ind via transportproteiner. Cellemembranen er lavet af lipider(fedt) og protein. Mitokondrier: Mitokondrierne er cellens kraftværk. Her bliver der lavet energi af næring der går i kontakt med ilt(O2) Der er straightlacedært tale om den aerobe respiration. Energien bliver brugt til at bevæge muskler og celledeling. Aerob respiration: Respiration med ilt. D! en primære energiproducent blandt de fleste levende væsner. Det er også langt den mest effektive, på trods af et ellers stort varmetab. Formlen er C6H12O6+6O2 (6 CO2+6 urine+energi (ATP) Ribosomer: Ribosomer er små fabrikker der red laver proteiner. Nogle af dem sidder på ER-netværk som er et netværk af hulrum, og de sender proteiner ud af cellen. De får besked på hvad de...If you want to land a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.